Ismerkedj meg a PROKON Politikatudományi Szakkollégiumával

A PROKON Politikatudományi Szakkollégium az első magyarországi egyetemközi politikatudományi szakkollégium. Persze a Szakkollégium nem előzmények nélküli. 2014-ben a PROKON diákszervezetként látta meg a napvilágot, amikor zömével ELTE ÁJK-s politológus hallgatók megalapították. Az alapítók nagy álma volt, hogy egyszer kezdeményezésükből szakkollégium válhasson. Ez a pillanat 2020-ra jött el. A PROKON Szakkollégiuma képzéseivel, baráti közösségével és ösztöndíjaival támogatja kollégistáit.

A Szakkollégium tevékenysége kiterjed az egyetemi oktatáson felüli szakirányú elméleti és gyakorlati képzésre, a közéleti események szervezésére, tanulmányok és egyéb tudományos igényű publikációk megírására.

A PROKON Politikatudományi Szakkollégium szakmai tevékenysége mellett komoly lehetőséget biztosít majd a fiatalok közösségépítésére. Tekintettel a kollégium egyetemköziségére, hallgatóink egy stabil pontból kiindulva, több egyetemen és évfolyamon is képviselhetik majd Szakkollégiumunk közösségét.

A PROKON Politikatudományi Szakkollégium természetesen tagja lesz annak a PROKON ifjúsági közösségnek, amely jelen van Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Topolyán és Kolozsvárott is.

A PROKON mindannyiunk szívügye, reméljük, hogy a csatlakozni vágyók is megszeretnek bennünket és közösségünket! Már nagyon várjuk őket!